Skip to content

 Vrijwilliger worden

De Wende wordt mede draaiende gehouden door de inzet van een grote groep vrijwilligers. Zij doen dit werk specifiek in het complex en zetten zich in voor de cliënten van één van de deelnemende zorginstellingen of voor het complex als geheel. In alle gevallen is hun band met het project en de bewoners groot. Lijkt het u leuk om u bij de bestaande groep vrijwilligers aan te sluiten en op die manier iets te betekenen voor (de bewoners van) het complex en de buurt? Mail dan naar info@dewenderotterdam.nl voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden of om u aan te melden als vrijwilliger.

teksen2

Vrijwilligersfuncties

Helpen bij de receptie

De deuren van de Wende staan open van 08.30 uur tot 22.00 uur. Op de begane grond bevindt zich een receptie, die gedurende een deel van de week wordt gevuld met vrijwilligers. Zij ontvangen de gasten en wijzen hen de weg. Ook zorgen zij dat de telefoon wordt opgenomen en meldingen worden geregistreerd en doorgegeven aan de verantwoordelijke professionals die in de Wende werkzaam zijn. Wil jij het team versterken? Mail dan naar info@dewenderotterdam.nl of kom een keertje langs voor een kopje koffie!

Helpen bij de lunch

De cliënten krijgen hun lunch geserveerd op hun kamer. Voordat je op pad gaat maak je de kar gereed en bij toerbeurt maak je verse soep. Als alles op de kar staat, ga je op pad langs alle kamers en vraag je wat de cliënt wil eten. Na afloop ruim je netjes op, vul je de vaatwasser en laat je de keuken netjes achter.

Je gaat werken met kwetsbare mensen, we vinden het daarom belangrijk dat je betrouwbaar bent, beschikt over inlevingsvermogen en goede sociale en communicatieve vaardigheden. Herken je jezelf hierin, ben je gastvrij en kan je voldoen aan de hygiëne eisen (o.a. korte nagels, geen nagellak, geen hanen polssieraden) dan horen we graag van je.

Meer weten? Neem dan contact op met Annemieke Ouwerkerk, vrijwilligersfunctionaris, (06) 33 66 54 70, aouwerkerk@stichtinghumanitas.nl. Het aanvragen van een VOG (Verklaring omtrent Gedrag) maakt onderdeel uit van de procedure. 

Vertellen over je hobby

Voor onze activiteitenmiddagen zijn we op zoek naar mensen die een leuke hobby hebben. We vragen je dan 1 of 2 keer een korte ‘workshop’ te geven aan onze mensen. Denk bijvoorbeeld aan houtbewerken, boetseren, vogelhuisjes maken, poppenhuizen maken, sieraden maken. Heb je iets leuks wat je aan anderen wil leren? Neem dan contact met ons op.

Wij bieden een dagdeel- en km vergoeding, ondersteuning door een professional, 1 x per jaar een leuk vrijwilligersuitje en de mogelijkheid tot het volgen van relevante trainingen. Geïnteresseerd? Neem contact op met Grecia Willemstein van ‘De Wende’, gwillemstein@cvd.nl, tel. (010) 443 07 60.

Werken in het respijthuis

Als vrijwilliger ben jij medeverantwoordelijk voor het bedenken, voorbereiden en begeleiden van verschillende (dagbestedings-)activiteiten voor en met de gasten van het Respijthuis in de breedste zin van het woord. Te denken valt aan samen boodschappen doen, de maaltijd voorbereiden,
wandelen, een gezelschapsspelletje spelen, koffiedrinken met de gasten, gastheer/gastvrouw zijn in de woonkamer van het Respijthuis, een luisterend oor bieden aan de gasten. Dit betekent dat jij, samen met de begeleiders, zorgt dat aan alles is gedacht om de activiteiten op rolletjes te laten verlopen. Met jouw aanwezigheid lever jij een bijdrage aan het creëren van een prettige sfeer in het Respijthuis. Een leuke en uitdagende rol waarbij jij aansluit bij de vragen en behoeften van de gasten.

Interesse? Neem dan gerust even contact op met Bert de Vlaming, teamleider, tel. 06-53828733. Bert kan jou alles vertellen over het Respijthuis. 

© 2023, De Wende Rotterdam

Wende algemeen
t: (010) 443 07 60
e: info@dewenderotterdam.nl 

Antes (Bavo Europoort)
t: (088) 358 50 50
Of stel uw vraag online

Humanitas
t: (010) 271 38 00
e:klantenservice@stichtinghumanitas.nl

CVD
t: algemeen: (010) 243 81 00
t: respijthuis: (010) 440 10 30
e: info@cvd.nl