Skip to content

Slide

 Vrijwilliger worden

De Wende wordt mede draaiende gehouden door de inzet van een grote groep vrijwilligers. Zij doen dit werk specifiek in het complex en zetten zich in voor de cliënten van één van de deelnemende zorginstellingen of voor het complex als geheel. In alle gevallen is hun band met het project en de bewoners groot. Lijkt het u leuk om u bij de bestaande groep vrijwilligers aan te sluiten en op die manier iets te betekenen voor (de bewoners van) het complex en de buurt? Mail dan naar info@dewenderotterdam.nl voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden of om u aan te melden als vrijwilliger.

teksen2

Vrijwilligersfuncties

Vrijwilligers voor de receptie op de begane grond gezocht

De deuren van de Wende staan open van 08.30 uur tot 22.00 uur. Op de begane grond bevindt zich een receptie, die gedurende een deel van de week wordt gevuld met vrijwilligers. Zij ontvangen de gasten en wijzen hen de weg. Ook zorgen zij dat de telefoon wordt opgenomen en meldingen worden geregistreerd en doorgegeven aan de verantwoordelijke professionals die in de Wende werkzaam zijn.

Wilt u het team dat zorg draagt voor de receptie versterken? Mail dan naar info@dewenderotterdam.nl of kom een keertje langs voor een kopje koffie!

Wilt u Humanitas helpen bij de lunch? 

In de afgelopen periode hebben veel mensen hun hulp aangeboden bij Humanitas. Allemaal mensen die ‘iets’ wilde doen.  Hartverwarmend, we zijn hier zeer dankbaar voor! Met de versoepelingen van de maatregelen komt ook het ‘gewone’ vrijwilligerswerk weer op gang. We blijven helpende handen nodig hebben! Mocht je je willen inzetten tijdelijk of voor een langere periode…meld je aan!
Wat ga je doen?
De cliënten krijgen hun lunch geserveerd op hun kamer. Voordat je op pad gaat maak je de kar gereed en bij toerbeurt maak je verse soep. Als alles op de kar staat, ga je op pad langs alle kamers en vraag je wat de cliënt wil eten. Na afloop ruim je netjes op, vul je de vaatwasser en laat je de keuken netjes achter.
Wat heb je er voor nodig?
Je gaat werken met kwetsbare mensen, we vinden het daarom belangrijk dat je betrouwbaar bent, beschikt over inlevingsvermogen en goede sociale en communicatieve vaardigheden.
Herken je jezelf hierin, ben je gastvrij en kan je voldoen aan de hygiëne eisen (o.a. korte nagels, geen nagellak, geen hanen polssieraden) dan horen we graag van je.
Wat krijg je ervoor terug?

  • Vrijwilligerswerk wat er toe doet in een organisatie die er toe doet
  • Een gezellige werkplek
  • Je ontmoet nieuwe mensen
  • Een vrijwilligersovereenkomst
  • Je bent verzekerd middels een WA- en ongevallenverzekering

Wil je meer weten of je aanmelden…bel, app of mail naar Annemieke Ouwerkerk, vrijwilligersfunctionaris, 06-33665470, aouwerkerk@stichtinghumanitas.nl
Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.

Wil jij je hobby met ons delen?

voor onze activiteitenmiddagen zijn we op zoek naar mensen die een leuke hobby hebben die ze 1 of 2 keer aan onze mensen willen leren. Zeg maar een ‘workshop’. Bijna elke crea-hobby kan wel een plekje krijgen. Denk aan houtbewerken, boetseren, vogelhuisjes maken, poppenhuizen maken, sieraden maken. Heb je iets leuks wat je aan anderen wil leren? neem contact met ons op.

Wij bieden een dagdeel- en km vergoeding, ondersteuning door een professional, 1 x per jaar een leuk vrijwilligersuitje, mogelijkheid tot het volgen van relevante trainingen en zoveel koffie en thee als je op kunt.
Geïnteresseerd? Neem contact op met Wendy Akkies, sociaal coordinator ‘De Wende’, wakkies@cvd.nl tel: 06-82008477

 

© 2020 De Wende Rotterdam

Wende algemeen
t: 010 443 07 60
e: info@dewenderotterdam.nl 

Antes (Bavo Europoort)
t: 088 358 50 50
Of stel uw vraag online

Humanitas
t: (010) 271 38 00
e:klantenservice@stichtinghumanitas.nl

CVD
t: algemeen: (010) 243 81 00
t: respijthuis: (010) 440 10 30
e: info@cvd.nl