De Wende

De Wende is de naam van een voormalig verzorgingstehuis voor ouderen in de Rotterdamse wijk Oosterflank. Leegstand dreigde maar in 2017 sloegen drie partijen de handen ineen om het pand nieuw leven in te blazen: Humanitas, Antes (voormalig Bavo Europoort) en het Centrum Voor Dienstverlening (CVD).

Hierdoor kunnen ouderen met zorg in het pand blijven wonen en ontstaat er ruimte voor ouderen die kortdurende revalidatie nodig hebben. Daarnaast kunnen er volwassenen en gezinnen terecht die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. Ten slotte kunnen kwetsbare Rotterdammers een korte time-out krijgen in het Respijthuis waardoor onder andere mantelzorgers even op adem kunnen komen (of op vakantie kunnen).

Op de begane grond bevindt zich De Plint, de plek waar Wende en wijk samenkomen.

De Plint bestaat uit een aantal ruimtes die bestemd zijn voor verschillende activiteiten. Al deze activiteiten worden georganiseerd door en voor Wende- en wijkbewoners. In het restaurantgedeelte is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee en diverse ruimtes, die door iedereen kunnen worden gehuurd, bieden een scala aan mogelijkheden voor activiteiten; denk bijvoorbeeld aan workshops, sport en spel, interessante lezingen enzovoorts.

Heeft u interesse om mee te doen of zelf een activiteit te organiseren? Kom dan vooral eens spontaan langs of maak een afspraak.