Vandaag begint in Rotterdam de zomervakantie. Om de vakantie een feestelijk tintje te geven heeft het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) een Compleet Vakantie Doeboek ontwikkeld. Op 15 juli reikte wethouder Grauss (verantwoordelijk voor Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg) de eerste exemplaren uit aan kinderen die door het CVD worden opgevangen in CVD de Wende.

Hoewel het vakantie is, gaan veel kinderen niet ‘op vakantie’. Maar ook als je thuis of op en tijdelijke woonlocatie in Rotterdam blijft kun je een hele leuke vakantie hebben. Natuurlijk is er genoeg te doen in Rotterdam. Maar hoe kom je daar achter? In het Compleet Vakantie Doeboek nemen luiaard Robin en hagedis Rikko de kinderen mee op avontuur.

Het boek staat in het teken van vakantie vieren in Rotterdam. Kinderen ontdekken er wat ze allemaal in de stad kunnen doen deze zomer. Daarnaast staat het boek boordevol kleurplaten, puzzels, raadsels, verhalen, knutselactiviteiten. En niet te vergeten spelletjes om binnen én buiten te spelen.

Het doeboek is bedacht door een CVD medewerker. Het kwam tot stand met steun van de gemeente Rotterdam, het Laurensfonds, Solidarodam en Stichting Steunfonds Jeugd Rotterdam. Het boek wordt verspreid onder kinderen van cliënten van het CVD, de Voedselbanken in de stad en andere Rotterdamse maatschappelijke organisaties die gezinnen opvangen. Op naar een heerlijke zomervakantie!