Zorg van Antes in de Wende
Trainingshuis
In het trainingshuis worden 20 cliënten met een psychische aandoening begeleid en getraind naar een zelfstandiger vorm van wonen toe. Dit is een vorm van beschermd wonen waarbij de training zich onder andere richt op activiteiten overdag (werk en dagbesteding), het (leren) koken, voor je zelf zorgen en het goed omgaan met financiën. Per persoon is er een plan waar de training en begeleiding zich op richt. Doel is om zo snel als dit kan zelfstandig(er) te gaan wonen. In het trainingshuis is 24 uur per dag en zeven dagen per week begeleiding en toezicht aanwezig.
Beschermd wonen
Daarnaast biedt Antes een vorm van beschermd wonen waar 15 cliënten met een psychische aandoening wonen, die qua kalenderleeftijd nog niet tot de groep ouderen behoort, maar die veelal door lichamelijke klachten wel tot de groep ouderen gerekend kan worden.
De ondersteuning die Antes biedt is gericht op zinvolle dagbesteding, goede zelfzorg, contacten met familie en vrienden, financiën en is ook gericht op aanleren vaardigheden waardoor mogelijk een lichtere of andere vorm van ondersteuning mogelijk is. Omdat deze groep cliënten meer lichamelijke klachten heeft kan tevens gebruik gemaakt worden van de expertise van Humanitas op dit gebied.
Zorg van CVD in de Wende
Opvang en ondersteuning in de Wende door het CVD
CVD biedt in het complex de Wende opvang en ondersteuning aan cliënten die (tijdelijk, gedurende een periode tot ca. 2 jaar) professionele begeleiding nodig hebben in hun leven. Er is ruimte voor maximaal 25 alleenstaande volwassenen en 10 gezinnen. Voor inplaatsing is een Wmo indicatie (extramuraal arrangement) van de gemeente Rotterdam noodzakelijk. De indicatie wordt afgegeven door het wijkteam in de wijk waar u hoofdzakelijk verblijft of, ingeval u dakloos bent, door het Centraal Onthaal loket van de gemeente.
Hoe kunt u zich aanmelden?
Als u niet dakloos bent, maar geen vast woonadres heeft, kunt u met uw vraag terecht bij de Vraagwijzer in het gebied waar u hoofdzakelijk verblijft.
Bent u dakloos? Dan kunt u zich melden bij het Centraal Onthaal loket van de gemeente Rotterdam.
Heeft u vragen of ervaart u problemen met aanmelden? Neem dan contact met CVD op via telefoonnummer (010) 24 38 100 en vraag naar de afdeling ‘Cliëntmanagement’.
Respijthuis
In het respijthuis kun je kort (maximaal 2 weken) logeren om tot jezelf komen. Het is een gastvrije plaats waar je jezelf kunt zijn en even bij kunt komen. Heb je psychische problemen of met impactvolle ervaringen te maken, zoals burn-out, relatieproblemen, verlies of problemen op het werk? Dan kan je in het respijthuis tot rust komen en werken aan je herstel. Ben je inwoner van Rotterdam en heb je een time-out nodig of behoefte aan aandacht? Dan is het respijthuis misschien wel iets voor jou. Let op: je hoeft niet in zorg te zijn om in het respijthuis te verblijven.
In het respijthuis ben je vrij om je eigen dag in te delen. Heb je behoefte aan een luisterend oor? Dan staan er begeleiders, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen voor jou klaar. In het respijthuis staat alles in het teken van jouw welzijn. Wil je afleiding? Dan kun je deelnemen aan een van de activiteiten in de Plint op de begane grond. Ook kun je samen met andere gasten koken of dingen ondernemen. In het respijthuis worden gezelligheid, kleinschaligheid en huiselijkheid gecombineerd met ondersteuning om je problemen een plek te geven. Door het delen van je problemen, breng je in kaart wat je nodig hebt om weer in balans te komen. Kortom: je bent er bij ons even tussenuit en je staat er niet alleen voor.
Hoe werkt het?
Denk je dat het respijthuis voor jou een uitkomst is? Vul dan het formulier op de website van de Wende in of bel naar 010-4401030 Daarna wordt er contact opgenomen voor een kennismaking. Deze zal zo mogelijk overdag of aan het begin van de avond zijn. Samen kijken we of het respijthuis de juiste plek voor je is.
Zorg van Humanitas in de Wende
Humanitas biedt in de Wende hoofdzakelijk zorg aan mensen die kortdurend opgenomen moeten worden, ter overbrugging, bijvoorbeeld na een operatie of om aan te sterken. De afdeling waar deze zorg geboden wordt, bevindt zich op de tweede verdieping. Onze medewerkers staan er dag en nacht voor u klaar. Zij doen alles om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
Past de Wende bij u?
U kunt wonen in de Wende met een indicatie voor zorgprofiel 4 op basis van de Wet Langdurige Zorg (Wlz). U vraagt de indicatie aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Vaak betaalt u wel een eigen bijdrage. Heeft u vragen over de indicatie of de kosten? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.
Is er tijdelijk zorg nodig, dan is kortdurend verblijf in de Wende mogelijk op basis van een indicatie Eerste Lijns Verblijf (ELV) . Dit wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) en kan aangevraagd worden door uw huisarts of specialist.
Kom gerust eens langs!
Wilt u zelf ervaren of u zich in de Wende thuis voelt? Kom gerust eens langs, alleen of samen met uw familie. Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is. Bel voor een afspraak met onze klantenservice, via 010 271 38 00 of mail naar klantenservice@stichtinghumanitas.nl.
Voor meer informatie: https://www.stichtinghumanitas.nl/locaties/wende
© 2023, De Wende Rotterdam